Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2-3 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 -4 su bardağı su
Tas Kebabı Tarifi Yapılışı
- Eti tencereye ilave edelim ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çekince üstüne sıcak su ilave edelim ve iyice yumuşasın.
- En son yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim kavuralım.
- En son havucu irili ufaklı doğrayıp ilave edelim.
- Patatesi de irili ufaklı doğrayıp ilave edelim.
- Salçaları ilave edelim karıştıralım.
- Tuzunu ve karabiber ilave edelim.
- Ens on suyu ilave edelim ve kaynayana kadar pişirin.
- Patatesi ortadan ikiye bölün rahat bölünürse yemek olmuştur.
Deneyecek olan herkese afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder