23 Nisan 2021 Cuma

Tas Kebabı Tarifi

 

Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2-3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 -4 su bardağı su

    Tas Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Eti tencereye ilave edelim ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çekince üstüne sıcak su ilave edelim ve iyice yumuşasın.
  • En son yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim kavuralım.
  • En son havucu irili ufaklı doğrayıp ilave edelim.
  • Patatesi de irili ufaklı doğrayıp ilave edelim.
  • Salçaları ilave edelim karıştıralım.
  • Tuzunu ve karabiber ilave edelim.
  • Ens on suyu ilave edelim ve kaynayana kadar pişirin.
  • Patatesi ortadan ikiye bölün rahat bölünürse yemek olmuştur.
  • Deneyecek olan herkese afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder