23 Nisan 2021 Cuma

Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 top karnabahar
  • 1 litre sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Yoğurtlu sos için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber  

    Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karnabaharı güzelce temizleyip çiçeklerinden koparıp parçalara ayırıyoruz.
  • 1 litre sıcak su ve tuz koyduğumuz tencereye alıyoruz.
  • Kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika haşlıyoruz.
  • Haşlayıp suyunu süzdüğümüz karnabaharı uygun bir kaseye koyuyoruz.
  • Bir yanda bir kaseye yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsak ve tuzu koyup çırpıyoruz.
  • Diğer yanda bir tavaya tereyağ koyup eritiyoruz, üzerine pulbiber ekleyip kızdırıyoruz.
  • Soğumuş olan karnabaharların üzerine önce yoğurtlu sosu döküyoruz.
  • Üzerine de tereyağlı pulbiberi gezdirip soğuk olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🍲🍲.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder