Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 top karnabahar
- 1 litre sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Yoğurtlu sos için;
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı pulbiber
Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle karnabaharı güzelce temizleyip çiçeklerinden koparıp parçalara ayırıyoruz.
- 1 litre sıcak su ve tuz koyduğumuz tencereye alıyoruz.
- Kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika haşlıyoruz.
- Haşlayıp suyunu süzdüğümüz karnabaharı uygun bir kaseye koyuyoruz.
- Bir yanda bir kaseye yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsak ve tuzu koyup çırpıyoruz.
- Diğer yanda bir tavaya tereyağ koyup eritiyoruz, üzerine pulbiber ekleyip kızdırıyoruz.
- Soğumuş olan karnabaharların üzerine önce yoğurtlu sosu döküyoruz.
- Üzerine de tereyağlı pulbiberi gezdirip soğuk olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🍲🍲.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder