Vejeteryan Lezzet Patatesli Çıtır Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
İç harcı için;
- 3 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Vejeteryan Lezzet Patatesli Çıtır Mantı Tarifi Yapılışı
- Hamurumuz için unu kaba koyun ve ortasında bir havuz oluşturun.
- İçine yumurtayı, suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
- Hamuru yoğurmaya başlayın.
- Hamur toplandıktan sonra tezgaha alın ve yoğurmaya devam edin.
- Tekrar bir kaba alın ve kapatıp 10 dk dinlendirin.
- İçi için patatesleri büyük küpler halinde kesin.
- Tencerede patatesleri haşlayın.
- Haşlanan patatesleri ezin ve püre haline getirin.
- Son olarak içine karabiber ve pul biber ekleyin ve karıştırın.
- Dinlenen mantı hamuru sofraya alın ve eşit parçalara ayırın.
- Ayırdığınız parçalardan birini unladığınız sofraya alın ve oklava yardımıyla açın.
- Hamuru kare şeklinde eşit parçalara ayırın.
- Hamurların için harcı yerleştirin ve ilk olarak üçgen şeklinde sonra uçlarından birleştirerek kapatın.
- Hazırladığınız mantıları kızgın yağın içine atın ve kızartın.
- İster üzerine salçalı sos yaparak veya sarımsaklı yoğurt dökerek yiyebilirsiniz. Şimdiden deneyenler için afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder