5 Nisan 2021 Pazartesi

Vejeteryan Lezzet Patatesli Çıtır Mantı Tarifi

 

Vejeteryan Lezzet Patatesli Çıtır Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

İç harcı için;

  • 3 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Vejeteryan Lezzet Patatesli Çıtır Mantı Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuz için unu kaba koyun ve ortasında bir havuz oluşturun.
  • İçine yumurtayı, suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
  • Hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Hamur toplandıktan sonra tezgaha alın ve yoğurmaya devam edin.
  • Tekrar bir kaba alın ve kapatıp 10 dk dinlendirin.
  • İçi için patatesleri büyük küpler halinde kesin.
  • Tencerede patatesleri haşlayın.
  • Haşlanan patatesleri ezin ve püre haline getirin.
  • Son olarak içine karabiber ve pul biber ekleyin ve karıştırın.
  • Dinlenen mantı hamuru sofraya alın ve eşit parçalara ayırın.
  • Ayırdığınız parçalardan birini unladığınız sofraya alın ve oklava yardımıyla açın.
  • Hamuru kare şeklinde eşit parçalara ayırın.
  • Hamurların için harcı yerleştirin ve ilk olarak üçgen şeklinde sonra uçlarından birleştirerek kapatın.
  • Hazırladığınız mantıları kızgın yağın içine atın ve kızartın.
  • İster üzerine salçalı sos yaparak veya sarımsaklı yoğurt dökerek yiyebilirsiniz. Şimdiden deneyenler için afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder