Çatlak Kurabiye (Portakallı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tahin
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Bulamak için;
- Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye (Portakallı) Tarifi Yapılışı
- Kurabiyemizin hamurunu yoğurmak için uygun bir yoğurma kabına şeker ve portakal kabuğu rendesini alalım, kaşık yardımı ile ezerek güzelce karıştıralım.
- Ardından üzerine yumurta, portakal suyu, sıvı yağ ve tahini ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Hamurumuz biraz toparlanmaya başlayınca elimizi hafif unlayalım ve hamurumuzu elimizle yoğuralım. Bu tarifte hamurumuz ele yapışan bir kıvamda olacak, bu sizi korkutmasın. Daha fazla un eklerseniz hamurunuz sert olacaktır.
- Hazırladığımız hamurumuzdan elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizle yuvarlayıp pudra şekerine batırarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Şekillendirme işlemimiz bittikten sonra kurabiyelerimizi 175°C önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım. Ben bu ölçülerle hazırladığımda 19 adet portakallı çatlak kurabiye elde etmiş oldum.
- Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder