Yapın Övgüyü Kapın! Etsiz Tam Tutan Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı esmer ince bulgur (esmer yoksa sorun değil)
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 adet domates
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı isot
- 3 yemek kaşığı çiğköfte baharatı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ̆ına 1, 5 tatlı kaşığı sumak
- Yarım demet maydanoz
Çiğköfteyi sıkarken hazırlanan sos:
- Yarım limon
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapın Övgüyü Kapın! Etsiz Tam Tutan Çiğköfte Tarifi Yapılışı
- Çiğköfte tepsisine esmer bulguru ekleyelim.
- Soğanı rendeleyelim ve suyunu sıkalım.
- Suyunu ekleyince acımsı tat oluyor, o yüzden suyunu koymuyorum sadece posasını koyuyorum.
- Sarımsakları ve domatesleri (kabuklarını soyup) rendeleyelim.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ̆ına 1, 5 tatlı kaşığı sumak ekleyelim ve sumağın yağda çözülmesini bekleyelim.
- Çiğköfte baharatını ve isodu ekleyelim.
- Sıvıyağ sumak ekleyip 45 dk yoğurmaya başlayalım.
- Yoğurmaya devam ettikçe kıvamı yoğunlaşacak ve bulgurlar şişecek.
- Çiğköfte iyice pişince yarım limon sıkalım ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ̆ını bir kaseye koyalım.
- Ceviz büyüklüğünde çiğköfte alalım.
- Sıvıyağlı limona elimizi batırarak çiğköfteyi sıkalım.
- Altına marul dizdiğimiz tabağa yerleştirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder