Yoğurt Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Baton kalıp için
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı yağlı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Yaklaşık 2 çay bardağı un
- 2 veya 3 elma
- Toz tarçın
Yoğurt Soslu Elmalı Kek Tarifi Yapılışı
- Şeker yoğurt ve zeytinyağını mikserle 3 dk çırpıp 1 çay bardağı kadar sostan bir kenara ayırıyoruz.
- Kalan sosun içine yumurtaları vanilya ve kabartma tozunu ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- Unu da eleyerek ilave ediyoruz.
- En son küp küp doğradığımız elmaları toz tarçınla harmanlayıp kek hamurumuza spatula yardımı ile karıştırarak ekliyoruz.
- Yağlanmış kek kalıbına döküp 170 derecede kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp ayırdığımız sosunu üzerine döküyoruz ve servis ediyoruz.İddia ediyoruz bu kek efsane kaydedin mutlaka😍İsterseniz hamurun içine kuru üzümde çok yakışır👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder