Çıtır Çıtır Tel Tel Ayrılan Lezzet Nefis Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık su (650 ml)
- 1 dolu tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz (Normal doluca)
- 8 su bardağı un (1 kilo ve 1 su bardağı ediyor)
- su bardağım 220 ml
- 200 gram tereyağ
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı tahin
Çıtır Çıtır Tel Tel Ayrılan Lezzet Nefis Katmer Tarifi Yapılışı
- Su, tuz ve şekeri yoğurma kabına alıp eriyene dek karıştıralım. Üzerine unu ilave ederek iyice 5-6 dakika yoğuralım (hamurun son kıvamı, yumuşacık, elastik, birazcık ele yapışır kıvamda güzel olmalı).
- Hamurdan 11 adet eşit beze yapıp, bolca un serpilmiş tepsi üzerine aralıkla dizelim üzerini hava almadan iyice kapatıp 15 dakika dinlendirelim.
- Tava içine tereyağı koyup eritelim üzerine sıvı yağı ekleyelim tahinide katıp karıştıralım. Dinlenen bezelerden birini unlanmış tezgah üzerine alıp oklava yada merdane ile açabildiğimiz kadar ince ve büyük yuvarlak formda açalım.
- Üzerine yağ karışımından bolca sürüp her yerine bulaştıralım kuru yeri kalmasın. Önce hamurun bir ucunu ortaya katlayalım.
- Daha sonra tam karşıki ucunu tutup katlı yerin üzerine kapatalım. Sonra iki baş uçlara yağ sürelim oralarıda üst üste katlayıp kare zarf şeklinde işlemi tamamlayalım. #tugba_gamzeli_melek, fırın kağıdı üzerine tüm hamuru bitirip biriktirelim.
- Teflon tava içine birazcık yağ damlatıp ocağı yüksek ateşe açalım. İlk hamurdan başlayarak, oklava ile sağlı sollu kare hamuru biraz büyütelim ve kızgın tava içine bırakalım.
- Yüksek ateşe yakında, arkalı önlü evire çevire kızartalım ve peçete serilmiş tepsi üzerine üst üste biriktirelim. Sıcak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder