Yoğurtlu Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Tavuğu haşlamak için
- 2 adet tavuk but
- 2-3 adet kuru soğan
- 2-3 adet yeşil biber
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- Tuz
- Karabiber
Terbiyesi için
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı un
Üzere
- Yağda kızdırılmış pul biber
Yoğurtlu Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk önce tavukları yıkayıp tencereye koyalım.
- Üzerine 1, 5-2lt su ilave edelim.
- Su kaynayınca yukarı çıkan köpüğü toplayıp çöpe atalım.
- Sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyup tencereye ilave edelim.
- 1 saat kadar pişirelim.
- Sebzeleri ve eti çıkartalım, patates ve havucu patates ezici ile ezelim ve çorbanın içine geri koyalım.
- Tavukları kemiklerden ayırıp didikleyelim.
- Çorbanın terbiyesi için bir kaba yoğurdu alıp içine limon sıkıp tavuk suyundan koyup ılıştırıp geri çorbaya dökelim.
- Tavada az yağda 2 yemek kaşığı unu kavuralım ve çorbaya ekleyelim.
- Çorba kaynadıktan sonra tuz, karabiberi ilave edelim.
- En son yağda kızdırılmış pul biberi gezdirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder