Yumuşak Poğaça (Derin Dondurucuya Uygun) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı sıcak süt
- 1 şişe soda (oda ısısında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı (sarılar üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 buçuk tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 7 su bardağı un
- İç malzemesi isteğe bağlı herhangi bir iç harç
Yumuşak Poğaça (Derin Dondurucuya Uygun) Tarifi Yapılışı
- Uygun bir kaba bütün sıvı malzemeler alınır.
- İçersine şeker ve maya koyulup karıştırılır.
- İçersine tuz ve un yavaş yavaş eklenip yoğrulmaya başlanır.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilecek.
- Üzeri kapatılıp 1 saat sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur tekrar yoğrulur ve havası alınır.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yapılıp elle yuvarlak açılır.
- İçersine istenilen malzeme koyulur ve şekil verilir.
- Fırın kağıdına dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpilir.
- 15 dk tepsi mayası aldırılır.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk kızarana kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra dondurucuya koyabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder