3 Nisan 2021 Cumartesi

Yumuşak Poğaça (Derin Dondurucuya Uygun) Tarifi

 

Yumuşak Poğaça (Derin Dondurucuya Uygun) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı sıcak süt
  • 1 şişe soda (oda ısısında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı (sarılar üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 buçuk tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 7 su bardağı un
  • İç malzemesi isteğe bağlı herhangi bir iç harç  

    Yumuşak Poğaça (Derin Dondurucuya Uygun) Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir kaba bütün sıvı malzemeler alınır.
  • İçersine şeker ve maya koyulup karıştırılır.
  • İçersine tuz ve un yavaş yavaş eklenip yoğrulmaya başlanır.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilecek.
  • Üzeri kapatılıp 1 saat sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamur tekrar yoğrulur ve havası alınır.
  • Mandalina büyüklüğünde bezeler yapılıp elle yuvarlak açılır.
  • İçersine istenilen malzeme koyulur ve şekil verilir.
  • Fırın kağıdına dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpilir.
  • 15 dk tepsi mayası aldırılır.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuduktan sonra dondurucuya koyabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder