Zeytinyağlı Fava Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru bakla (1 saat suda bekletilir)
- 3,5 su bardağı su
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet kesme şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Fava Tarifi Yapılışı
- Kuru baklayı bir saat ılık suda bekletin.
- Soğanları küp küp doğrayın zeytinyağında kokusu çıkana kadar hafifçe kavurun.
- Daha sonra baklaları süzün ve soğana ekleyip 2/3 dk kavurun.
- Suyunu tuzunu ve şekeri ekleyip bakla suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyu çekip pişen baklaları blenderdan geçirip servis edeceğiniz tabağa alın.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. (aynı ölçüyle düdüklü tencerede kullanabilirsiniz. ). Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder