1 Nisan 2021 Perşembe

Zeytinyağlı Fava Tarifi

 

Zeytinyağlı Fava Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru bakla (1 saat suda bekletilir)
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kesme şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

    Zeytinyağlı Fava Tarifi Yapılışı

  • Kuru baklayı bir saat ılık suda bekletin.
  • Soğanları küp küp doğrayın zeytinyağında kokusu çıkana kadar hafifçe kavurun.
  • Daha sonra baklaları süzün ve soğana ekleyip 2/3 dk kavurun.
  • Suyunu tuzunu ve şekeri ekleyip bakla suyunu çekene kadar pişirin.
  • Suyu çekip pişen baklaları blenderdan geçirip servis edeceğiniz tabağa alın.
  • Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. (aynı ölçüyle düdüklü tencerede kullanabilirsiniz. ). Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder