1 Nisan 2021 Perşembe

Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi

 

Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket oda sıcaklığında teremyağ
  • 3 tane yumurta
  • 1, 5 paket yaş maya ( 42 gram mayalardan 1, 5 paket )
  • 3 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • Aldığı kadar un

Üzerine sürmek için

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez

İçi için

  • 1 kase peynir

Su bardağı ölçüm 200ml

Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Yağ ,yumurta ,şeker, tuz, maya ,hamur yoğurma kabına koyup elimizle biraz karıştıralım suyu ilave edelim yavaş yavaş unu ekliyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  2. Hamurun üzerine kapatıp 1o dakika bekletelim.
  3. 10 dakikanın sonunda istediğimiz büyüklükte bezeler yapalım.
  4. Üzerine mutfak bezi örterek yarım saat bekletelim.
  5. Şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  6. Sade poğaçaları için yaptığımız bezeleri yarım saat beklettikten sonra tepsiye koyup, üzerini hafif bastırarak düzeltelim yumurta sürüp çatalla şekillendirelim .
  7. Diğer poğaçalarında üzerine yumurta sarısı pekmez sürelim.
  8. Üzeri açık şekilde yarım saat tepside bekletelim.
  9. Fırını 100 derecede çalıştıralım tepsiyi fırına verelim. 10 dakika fırında mayalandıralım.
  10. 10 dakikanın sonunda fırını 180 dereceye alalım kızarıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder