Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket oda sıcaklığında teremyağ
- 3 tane yumurta
- 1, 5 paket yaş maya ( 42 gram mayalardan 1, 5 paket )
- 3 silme yemek kaşığı şeker
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
İçi için
- 1 kase peynir
Su bardağı ölçüm 200ml
Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı
- Yağ ,yumurta ,şeker, tuz, maya ,hamur yoğurma kabına koyup elimizle biraz karıştıralım suyu ilave edelim yavaş yavaş unu ekliyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurun üzerine kapatıp 1o dakika bekletelim.
- 10 dakikanın sonunda istediğimiz büyüklükte bezeler yapalım.
- Üzerine mutfak bezi örterek yarım saat bekletelim.
- Şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Sade poğaçaları için yaptığımız bezeleri yarım saat beklettikten sonra tepsiye koyup, üzerini hafif bastırarak düzeltelim yumurta sürüp çatalla şekillendirelim .
- Diğer poğaçalarında üzerine yumurta sarısı pekmez sürelim.
- Üzeri açık şekilde yarım saat tepside bekletelim.
- Fırını 100 derecede çalıştıralım tepsiyi fırına verelim. 10 dakika fırında mayalandıralım.
- 10 dakikanın sonunda fırını 180 dereceye alalım kızarıncaya kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder