3 Peynirli İtalyan Mantısı Tortellini Tarifi İçin Malzemeler
- Hamuru
- 250 gram un
- 250 gram semolina unu
- 4 tam yumurta
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı su
- Çok az tuz
- İçi
- Beyaz peynir
- Cheddar ya da kaşar
- Tulum peyniri
- 2 yumurtanın akı
- Sos
- Hazır krema ya da tereyağ
- Tuz
- Karabiber
3 Peynirli İtalyan Mantısı Tortellini Tarifi Yapılışı
- Herkese merhaba.
- Bugün size klasik mantı tariflerinden farklı bir italyan mantısı peynirli tortellini tarifi vermek istiyorum.
- İtalyan makarnalarında genellikle irmik unu yani semolina un kullanılıyor. Bunu nerden bulayım amaan diyenler varsa normal undan yapın bir şey olmaz 😄.
- Ben kendi yaptığım tarif üzerinden gideyim. Yarım kilo karışım unun ortasına çukur açıp yumurtaları atıyoruz. Unutmayın 4 tam 2 sarısı. Bu sarısını aldığımız 2 yumurtanın akını iç harca kullanacağız sakın atmayın.
- Yumurtalarla beraber zeytinyağ, su ve tuzu da atalım. Sonra bir çatalla yavaş yavaş bu karışımı una yedirelim. Sonra da yoğurma işlemine geçelim. İyice bir yoğurmak gerekiyor. Ben makinada yoğurdum üstüne bir 15 dk’da elimde yoğurdum.
- Bu işlem de bitince sapsarı pürüzsüz bir makarna hamuru elde ediyoruz. Bu hamuru yarım saat-1 saat kadar dinlendirin. Siz de dinlenin.
- Dinlenen hamurları alın. Varsa erişte makinası yoksa merdane yardımı ile açın. İnce bir hamur elde etmeniz gerek. Sonra da bir kalıp yardımı ile yuvarlak kesmeniz. Ben hatunun kurabiye kalıplarını kullandım.
- İşin burasında iç harcını koymamız gerekiyor. Orjinal tariflerde mozeralla, maskarpon gibi hem bulması zor hem bulsan pahalı peynirler kullanılıyor. Bulan varsa saygım büyük kullanabilirler ama mesele biraz da eldeki imkanlarla yapabilmek. Ben evdeki peynirleri birleştirdim sonuç bayağı güzel oldu.
- Neyse işte şimdi içini koyup mantının ağzını kapatıp 2 ucunu da alttan birleştirip bir yuvarlak elde edin. Klasik şeklimiz bu sadık kalalım lütfen.
- Bu işlemler esnasında yani açmaydı kapatmaydı elinizin altında un olsun yapışmasın.
- Tortelliniyi doldurma işlemi de bitince kaynar suya biraz tuz atın ve 3-4 dk kadar haşlayın. Zaten hemen şişip su üzerine çıkıyor piştiğini anlarsınız.
- Sıcakken hemen kremalı sosunuzu katıp hemen servis edin. Bekletmeyin sertleşebiliyor hızlıca yiyin. Afiyet olsun. Ben biraz hamur artınca minnoşuma noddle yaptım 1 kase. Yakında onun tarifini de vereceğim makina varsa çok kolay.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder