Ispanak Borani (Farklı) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 1 büyük soğan
- 1 küçük kapya biber
- 1 tane yeşil biber
- Yarım çay bardağı bulgur
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- Karabiber, kırmızı toz biber
- Tuz
Yoğurtlu sosu için;
- 1 kase süzme yoğurt
- Sarımsak
- Tuz
Üzerine dökmek için;
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber
Ispanak Borani (Farklı) Tarifi Yapılışı
- Küçük küçük doğradığımız soğanları yağda hafif kavuralım daha sonra doğranmış biberleri de ekleyip yumuşayana kadar kavuralım.
- Kavrulan soğan ve biberlerin içine salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Yıkadığımız bulguru, tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım ve üzerine suyunu döküp kısık ateşte bulgurlar sisene kadar pişirelim.
- Bulgurlar suyunu çekince yıkayıp doğradığımız ıspanakları ekleyelim ve en küçük ocakta, kısık ateşte, kendi suyunda kapağı kapalı olarak pişirelim.
- İlk sıcağı çıkınca servis tabağına alalım ve üzerine önce hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu daha sonra kırmızı biberli yağını döküp servis yapalım.
Afiyet olsun 🥰🥰🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder