Akdeniz Esintileriyle Zeytinyağlı Ton Balıklı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Ton balık
- Yarım paket makarna
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet yeşil biber
- 5 adet çeri domates
- 5-6 adet siyah zeytin
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Zeytinyağı
Akdeniz Esintileriyle Zeytinyağlı Ton Balıklı Makarna Tarifi Yapılışı
- Makarnamızı kaynar suda haşlayalım. Makarnalar pişerken bir yandan tavaya yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları, yemeklik doğranan biberi, sarımsağı ve zeytinyağını koyup hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- Pembeleşen soğanlara ikiye böldüğümüz çeri domatesleri ekleyip pişirelim. Soğanlar iyice yumuşayınca salça ekleyip birkaç dakika kavuralım.
- Ton balığını, zeytini, maydanozu, baharatları ekleyip ocağın altını kapatalım. Pişen makarna ile sosu karıştıralım. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
- Makarna çok yağlı olmaması için ton balığının yağını güzelce süzelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder