7 Mayıs 2021 Cuma

Fırında Fındık Lahmacun Tarifi

 

Fırında Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 3 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 4 adet sivri biber
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek çay bardağı su

Lahmacun hamuru için;

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5- 6 bardak un

    Fırında Fındık Lahmacun Tarifi Yapılışı

  • Önce hamur yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alalım.
  • Karıştıralım ve unu azar azar ilave ederek spatula ile karıştıralım.
  • Biraz katılaşınca elimizle yoğuralım.
  • Poğaça hamurundan biraz sert bir hamur yapalım.
  • Üzerini kapatalım yarım saat kadar mayalandıralım.
  • İç malzemesini hazırlayalım; Soğanı rondodan geçirip suyunu sıkalım kıymaya ekleyelim.
  • Diğer malzemeleri de rondodan geçirip içine karıştıralım.
  • Salçasını, baharatlarını, tuzunu, yağını, suyu ekleyelim iyice karıştıralım ve lahmacunu yapmaya başlayalım.
  • Hamuru un serpip toparlayalım. Beze yapalım.
  • Unlayıp lavaştan daha ince açalım.
  • Kalın olmasın fındık lahmacun şekli verecek bir kapakla veya benim gibi şekerlik ile keselim.
  • Tepsiye pişirme kağıdı serelim.
  • Fındık lahmacunları tepsiye dizelim.Ve içlerini kaşıkla koyalım.
  • Kaşığın tersi ile veya parmaklarımız ile düzeltelim hepsini böyle hazırlayalım.
  • Bu hamurdan benim ölçülere 45 adet fındık lahmacun çıktı.
  • Fırını 220 derecede ısınmış fırında 8le 10dakika arasında pişiyor.
  • Fırından alınca ilk sıcağı çıkınca üstünü bir bezle kapatalım.
  • Kurumasın yumuşacık olsun diye sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
  • Kalanını buzluğa kaldırıp başka zaman çıkarıp ısınınca yeni yapmış gibi oluyor ben öyle yapıyorum tercih sizin denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun 👌👌☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder