Fırında Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 3 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 4 adet sivri biber
- 1 demet maydanoz
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Çeyrek çay bardağı su
Lahmacun hamuru için;
- 1,5 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı süt
- Yarım paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5- 6 bardak un
Fırında Fındık Lahmacun Tarifi Yapılışı
- Önce hamur yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alalım.
- Karıştıralım ve unu azar azar ilave ederek spatula ile karıştıralım.
- Biraz katılaşınca elimizle yoğuralım.
- Poğaça hamurundan biraz sert bir hamur yapalım.
- Üzerini kapatalım yarım saat kadar mayalandıralım.
- İç malzemesini hazırlayalım; Soğanı rondodan geçirip suyunu sıkalım kıymaya ekleyelim.
- Diğer malzemeleri de rondodan geçirip içine karıştıralım.
- Salçasını, baharatlarını, tuzunu, yağını, suyu ekleyelim iyice karıştıralım ve lahmacunu yapmaya başlayalım.
- Hamuru un serpip toparlayalım. Beze yapalım.
- Unlayıp lavaştan daha ince açalım.
- Kalın olmasın fındık lahmacun şekli verecek bir kapakla veya benim gibi şekerlik ile keselim.
- Tepsiye pişirme kağıdı serelim.
- Fındık lahmacunları tepsiye dizelim.Ve içlerini kaşıkla koyalım.
- Kaşığın tersi ile veya parmaklarımız ile düzeltelim hepsini böyle hazırlayalım.
- Bu hamurdan benim ölçülere 45 adet fındık lahmacun çıktı.
- Fırını 220 derecede ısınmış fırında 8le 10dakika arasında pişiyor.
- Fırından alınca ilk sıcağı çıkınca üstünü bir bezle kapatalım.
- Kurumasın yumuşacık olsun diye sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
- Kalanını buzluğa kaldırıp başka zaman çıkarıp ısınınca yeni yapmış gibi oluyor ben öyle yapıyorum tercih sizin denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun 👌👌☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder