Alinazik Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane bostan patlıcan (yaklaşık 500 gr)
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 iri diş sarımsak
- Tuz
Üst malzemesi;
- 200 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Tuz
Alinazik Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları birkaç yerinden bıçakla deliyoruz ve 180 derece fırında közlüyoruz. (ben daha önce közlemiş ve dondurucuya koymuştum😊).
- Kabuklarını soyup soğumaya bırakıyoruz, soğuyunca küçük küçük doğruyoruz.
- Süzme yoğurudu bir kaba alıyoruz, içerisine tuz ve sarımsağı koyup iyice çırpıyoruz ve patlıcanın üzerine döküyoruz.
- Yoğurtlu karışımı patlıcanlara iyice yediriyoruz.
- Kıymayı tavaya alıyoruz, birazcık su ekleyip, suyunu çekene kadar kavuruyoruz, içerisine tuz, karabiber, kırmızı pul biberini koyup biraz daha kavuruyoruz.
- Pişmesine yakın zeytinyağını ekliyoruz.
- Kıyma hazır olunca patlıcanların üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.
Not:Antebimizin çok pratik ve güzel bir yemeğidir. Tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder