8 Mayıs 2021 Cumartesi

Alinazik Tarifi

 

Alinazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane bostan patlıcan (yaklaşık 500 gr)
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 iri diş sarımsak
  • Tuz

Üst malzemesi;

  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

    Alinazik Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları birkaç yerinden bıçakla deliyoruz ve 180 derece fırında közlüyoruz. (ben daha önce közlemiş ve dondurucuya koymuştum😊).
  • Kabuklarını soyup soğumaya bırakıyoruz, soğuyunca küçük küçük doğruyoruz.
  • Süzme yoğurudu bir kaba alıyoruz, içerisine tuz ve sarımsağı koyup iyice çırpıyoruz ve patlıcanın üzerine döküyoruz.
  • Yoğurtlu karışımı patlıcanlara iyice yediriyoruz.
  • Kıymayı tavaya alıyoruz, birazcık su ekleyip, suyunu çekene kadar kavuruyoruz, içerisine tuz, karabiber, kırmızı pul biberini koyup biraz daha kavuruyoruz.
  • Pişmesine yakın zeytinyağını ekliyoruz.
  • Kıyma hazır olunca patlıcanların üzerine döküyoruz.
  • Afiyet olsun.

    Not:Antebimizin çok pratik ve güzel bir yemeğidir. Tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder