3 Mayıs 2021 Pazartesi

Su Böreği Lezzetinde Efsane Krep Börek Tarifi

 

Malzemeler

Krep için;

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta

İç Harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz
  • Kaşar Peyniri

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Yapılışı

  • İlk olarak kreplerimizi hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabı içerisine un, süt, su ve tuzu ekleyerek hiç topak kalmayacak şekilde güzelce karıştıralım.
  • Ardından yumurtaları ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Ocağa aldığımız tavamızı çok az sıvı yağ ya da tereyağı ile yağlayarak kızdıralım.
  • Hazırladığımız hamurdan 1 kepçe kadar tavamıza dökerek hamurumuzu tavanın tamamına yayalım.
  • Krep hamurumuzun alt tarafı kızarmaya başladığında spatula yardımı ile ters çevirelim ve diğer tarafını da güzelce pişirelim.
  • Her iki tarafı da güzelce kızaran krebimizi tabağa alalım ve hamurumuz bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayalım.
  • İç harcı için ince ince kıydığımız maydanozları peynirle karıştıralım. Tuz oranını kullandığınız peynirin tuz oranına göre ayarlayabilirsiniz.
  • Hazırladığımız kreplerimizin ortasına önce 1 dilim kaşar peyniri ve 1 kaşık peynirli maydanozlu iç harçtan koyarak katlayalım. Diğer kreplerimizi de aynı şekilde hazırlayalım. Eğer fazla olduğunu düşünürseniz kreplerinizi benim gibi çift kilitli poşet içerisine koyarak dondurucuya kaldırabilir ve yapmak istediğiniz zaman çıkartarak krep böreklerinizi hazırlayabilirsiniz.
  • Tavamızı hafifçe yağlayalım ve kızdıralım. Ardından katladığımız böreklerimizi tavamıza alalım ve iki tarafını da kızartalım.
  • Güzelce kızaran krep böreklerimiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder