Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı üzüm fındık badem vs
- 2 su bardağı un
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 kabarma tozu
- 1 vanilya
Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve toz şekeri çırpıyoruz. Sonra tereyağı ekliyoruz ve yine çırpıyoruz.
- Unu, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırıp en son kesilmiş çerezleri ekliyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıda döküyoruz. İnce şekilde yayıyoruz🌱normal kekten daha koyu kıvamlı oluyor.
- Spatula ile ince yayıp 170 derecede üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp ılıdıktan sonra ince ince kesip tekrar fırına 160 derecede gevreyene kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder