6 Mayıs 2021 Perşembe

Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi

 

Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı üzüm fındık badem vs
  • 2 su bardağı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 kabarma tozu
  • 1 vanilya

    Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve toz şekeri çırpıyoruz. Sonra tereyağı ekliyoruz ve yine çırpıyoruz.
  • Unu, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırıp en son kesilmiş çerezleri ekliyoruz.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıda döküyoruz. İnce şekilde yayıyoruz🌱normal kekten daha koyu kıvamlı oluyor.
  • Spatula ile ince yayıp 170 derecede üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarıp ılıdıktan sonra ince ince kesip tekrar fırına 160 derecede gevreyene kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder