Tam Tutan Yumuşak Krep Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz (Tatlı isterseniz1 tepeli tatlı kaşığı şeker)
- 2 su bardağı un
Tam Tutan Yumuşak Krep Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına yumurta, süt ,su alınıp çırpılır tuz eklenir un yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edilir kek hamurundan akışkan sıvı bir kıvam olmalı.
- Un içinde topaklanmaması için iyice çırpın.
- Tavayı ocağa alalım çok az sıvı yağ sürelim.
- 1 kepçe yardımıyla hamurdan bir miktar alarak kızgın tavaya koyalım ve hızlıca tavayı sağa sola hafif eğdirerek hamurun tavanın yüzeyine ince tabaka olacak şekilde yayalım.
- Alt tarafı pişen krebimizi çevirerek her iki tarafın pişmesine sağlayalım.
- Bütün krep hamurumuzu bu şekilde yaparak pişirelim.
- Kreplerinizi kahvaltılık çikolata sürerek dilerseniz içine beyaz peynir domates koyarak yada sade bu şekilde servis yaparak kahvaltı sofralarınızda servis yapabilirsiniz.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder