6 Mayıs 2021 Perşembe

Tam Tutan Yumuşak Krep Tarifi

 

Tam Tutan Yumuşak Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz (Tatlı isterseniz1 tepeli tatlı kaşığı şeker)
  • 2 su bardağı un

    Tam Tutan Yumuşak Krep Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabına yumurta, süt ,su alınıp çırpılır tuz eklenir un yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edilir kek hamurundan akışkan sıvı bir kıvam olmalı.
  • Un içinde topaklanmaması için iyice çırpın.
  • Tavayı ocağa alalım çok az sıvı yağ sürelim.
  • 1 kepçe yardımıyla hamurdan bir miktar alarak kızgın tavaya koyalım ve hızlıca tavayı sağa sola hafif eğdirerek hamurun tavanın yüzeyine ince tabaka olacak şekilde yayalım.
  • Alt tarafı pişen krebimizi çevirerek her iki tarafın pişmesine sağlayalım.
  • Bütün krep hamurumuzu bu şekilde yaparak pişirelim.
  • Kreplerinizi kahvaltılık çikolata sürerek dilerseniz içine beyaz peynir domates koyarak yada sade bu şekilde servis yaparak kahvaltı sofralarınızda servis yapabilirsiniz.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder