Malzemeler
- 750 gram mantar
- 3 adet köy biberi
- 2 adet kapya biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
- Mantarların kabukları soyulur, yıkanır ve doğranır.
- Tavaya zeytinyağı alınır orta göz ocakta yağ ısınınca mantarlar ilave edilir.
- Harlı ateşte kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çeken mantarlara tereyağı ve julyen doğranmış soğan ilave edilir.
- Soğan yarı kavrulunca julyen doğranan biberler ilave edilir.
- Biberler tamamen kavrulunca üzerine küp doğranmış domates ilave edilir.
- Bu aşamada tuz ve baharatlar ilave edilir ve kapağı kapatılır.
- Domatesler suyunu salıp çekince yemek ocaktan alınır. Servis için hazır afiyet şifa olsun inşallah 💞
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder