Malzemeler
- 800 gram baklavalık yufka
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Ara kat için;
- İri çekilmiş ceviz (antep fıstığı veya fındıkta olabilir)
Şerbeti için;
- 1 litre süt
- 4 su bardağı şeker (tatlı sevmeyenler 3 su bardağı da kullanabilir)
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 100 gram sütlü çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- Fıstık tozu
Yapılışı
- İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Sütü ve şekeri tencereye alalım ve kaynamaya başlayınca orta ateşte 15 dk kaynatalım 1 paket vanilya ekleyip soğumaya bırakalım.
- Tereyağını eritelim erirken üzerinde oluşan köpüğü alalım biraz bekleyelim ve yavaş yavaş bir tabağa süzelim ve tabanındaki ayranını almayalım. Bir çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
- Yufkaları tepsinin boyuna göre keselim.
- Tepsinin tabanını yağlayalım iki kat yufka serelim yağlayalım 2 kat yufka serelim.
- Tepsinin boyutuna göre kestiğimiz yufkaları da araya serelim ziyan olmasın. Her iki katta yağlayalım. 24 kat bu şekilde yapalım.
- 24. Kattan sonra ara katı için iri çekilmiş ceviz ekleyelim ve yayalım.
- Üzerine yine aynı şekilde her 2 katta yağlayarak yufkaları tamamlayalım.
- Son katı yağlamayalım. Dilimleyelim.
- Üzerine kalan tereyağı her tarafına gelecek şekilde dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede alt üst ayarda kızarsan kadar pişirelim.
- Tatlımız pişince biraz ılık hale gelmesini bekleyelim ve soğuk şerbeti dökelim.Dolaba kaldıralım.
- Yarım saat kadar dinlendikten sonra kakao ve pudra şekerini karıştırıp üzerine eleyelim.
- Çikolatayı dolaba koyalım rendelemeden önce kolay rendelenmesi için.
- Rendelenmiş çikolatayı her tarafına yayalım.
- Son olarak fıstık tozuyla süsleyip dolaba kaldıralım 3-4 saat dinlendirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder