29 Mayıs 2021 Cumartesi

Evde Soğuk Baklava Nasıl Yapılır? Tüm Püf Noktalarıyla

 

Malzemeler

  • 800 gram baklavalık yufka
  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Ara kat için;

  • İri çekilmiş ceviz (antep fıstığı veya fındıkta olabilir)

Şerbeti için;

  • 1 litre süt
  • 4 su bardağı şeker (tatlı sevmeyenler 3 su bardağı da kullanabilir)
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 100 gram sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Fıstık tozu

    Yapılışı

  • İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Sütü ve şekeri tencereye alalım ve kaynamaya başlayınca orta ateşte 15 dk kaynatalım 1 paket vanilya ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Tereyağını eritelim erirken üzerinde oluşan köpüğü alalım biraz bekleyelim ve yavaş yavaş bir tabağa süzelim ve tabanındaki ayranını almayalım. Bir çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
  • Yufkaları tepsinin boyuna göre keselim.
  • Tepsinin tabanını yağlayalım iki kat yufka serelim yağlayalım 2 kat yufka serelim.
  • Tepsinin boyutuna göre kestiğimiz yufkaları da araya serelim ziyan olmasın. Her iki katta yağlayalım. 24 kat bu şekilde yapalım.
  • 24. Kattan sonra ara katı için iri çekilmiş ceviz ekleyelim ve yayalım.
  • Üzerine yine aynı şekilde her 2 katta yağlayarak yufkaları tamamlayalım.
  • Son katı yağlamayalım. Dilimleyelim.
  • Üzerine kalan tereyağı her tarafına gelecek şekilde dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede alt üst ayarda kızarsan kadar pişirelim.
  • Tatlımız pişince biraz ılık hale gelmesini bekleyelim ve soğuk şerbeti dökelim.Dolaba kaldıralım.
  • Yarım saat kadar dinlendikten sonra kakao ve pudra şekerini karıştırıp üzerine eleyelim.
  • Çikolatayı dolaba koyalım rendelemeden önce kolay rendelenmesi için.
  • Rendelenmiş çikolatayı her tarafına yayalım.
  • Son olarak fıstık tozuyla süsleyip dolaba kaldıralım 3-4 saat dinlendirelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder