İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için:
- 500 gram kıyma
- 3 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Maydanoz
Dışı için:
- 2,5 su bardağı ince bulgur
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- Yaklaşık 1 su bardağı ılık su (yoğururken ilave edilecek)
İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- Köftenin iç harcı için kıymayı yağsız, kızgın tavada suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
- Soğanları ince, ince doğrayıp tereyağ ile birlikte ilave edip karıştırarak bir süre daha kavurun.
- Salça ve baharatları da içine ekleyip kavurmaya devam edin.
- Son olarak ince, ince doğradığınız maydanozları ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Köftenin dışı için bulgur, irmik ve tuzu karıştırıp üzerine kaynar su döküp ağzı kapalı şekilde 20-25 dakika şişmesini bekleyin.
- Geri kalan su hariç diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. (ben mutfak şefinde yaklaşık 15 dakika yoğurdum).
- Yoğurma esnasında azar azar kontrollü olacak şekilde su ekleyin. Kıvamı ne sert nede çok yumuşak olmalı.
- Cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlayın.
- Küçük salatalığı ıslayıp içini oyun isterseniz parmağınızla da yapabilirsiniz ama salatalıkla daha kolay oluyor.
- Oyduğunuz köftenin içini kıymalı harç ile doldurup dilediğiniz şekli verip kapatın. Hazır olan köfteleri bol kızgın yağda kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder