6 Mayıs 2021 Perşembe

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 3 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Maydanoz

Dışı için:

  • 2,5 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • Yaklaşık 1 su bardağı ılık su (yoğururken ilave edilecek)

    İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köftenin iç harcı için kıymayı yağsız, kızgın tavada suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
  • Soğanları ince, ince doğrayıp tereyağ ile birlikte ilave edip karıştırarak bir süre daha kavurun.
  • Salça ve baharatları da içine ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Son olarak ince, ince doğradığınız maydanozları ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Köftenin dışı için bulgur, irmik ve tuzu karıştırıp üzerine kaynar su döküp ağzı kapalı şekilde 20-25 dakika şişmesini bekleyin.
  • Geri kalan su hariç diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. (ben mutfak şefinde yaklaşık 15 dakika yoğurdum).
  • Yoğurma esnasında azar azar kontrollü olacak şekilde su ekleyin. Kıvamı ne sert nede çok yumuşak olmalı.
  • Cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlayın.
  • Küçük salatalığı ıslayıp içini oyun isterseniz parmağınızla da yapabilirsiniz ama salatalıkla daha kolay oluyor.
  • Oyduğunuz köftenin içini kıymalı harç ile doldurup dilediğiniz şekli verip kapatın. Hazır olan köfteleri bol kızgın yağda kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder