Bretzel Tarifi İçin Malzemeler
- 80 gram maya
- 1 kg yakın un
- 30 gram yumuşak tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- 600 ml ılık su
İçine daldırmak için
- 2 lt su
- 20 gram yemek sodası
Üzeri için
- İri tuz
Bretzel Tarifi Yapılışı
- Mayayı tuzu ve şekeri ılık suyla karıştırın. Unu geniçce bir kaba koyun.
- Üzerine lılk margarini mayayı eritip unla karıştırıyoruz ne kadar un alırsa ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur elde edin.
- Sodayla suyu karıştırın bir kabın içinde bekletin.
- Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve elinizle hamuru yuvarlayın tezgahı çok az unlayın yada hamur tezgaha yapışmıyorsa unlamayın şimdi resimde gördüğünüz gibi hamuru elinizle yuvarlayın.
- Ortası biraz kabarık kenarları ince olacak hamurunun kenarlarını alıp ortada birleştirip bir kere dolayın ve kaldırıp içe doğru çevirin.
- Kenarını yapıştırın elinizle kaldırıp sodalı suya batırın.
- Hamuru ve alıp fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine iri tuz atıp yarım saat kadar bekletin hepsini böyle hazırlayın sıcak fırına verin kızarıncaya kadar pişirin sıcak veya soğuk nasıl isterseniz yiyebilirsiniz kahvaltıya yakışır çayın yanın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder