10 Mayıs 2021 Pazartesi

Lokum Gibi Bonfile Tarifi

 

Lokum Gibi Bonfile Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram bonfile(kişi sayısı kadar)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

    Lokum Gibi Bonfile Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etimizin neresi olduğu önemli.Yumuşak ve iyi bir et olmalı.Yağlı et kullanırsanız lütfen bu kadar yağ koymayın ama benim etim yağsız bir et olduğu için ben yağ koydum.
  • En önemli püf noktası tavayı çok ısıtmak. Asla soğuk tavaya koymayın.
  • Tavayı 10 dk boyunca yağ koymadan ısıtın. Boş tava çok ama çok kızgın olacak.
  • Çok ısınmış olan tavaya etleri koyun ve 3-4 dk boyunca hiç çevirmeyin.
  • Bir yüzü hafif kızarınca ama çok az kızaracak öbür yanı çevirin.
  • Çok kızgın olunca et su salmayacak ve yumuşacık olacak.
  • Diğer taraf da hafif pişince 2 kaşık yağı ekleyin sonra tereyağını da ekleyin.
  • Böylece etler yağ banyosu yaparak pişecek.
  • Yaklaşık 7 dk sonra etler hazır.
  • Zaten çok güzel bir et olduğu için hemen pişecek hiç merak etmeyin.
  • En son tencerede tuz atın ve arkalarını çevirin yine tuz atın ve altını kapatın.
  • Et yağlıysa bu kadar yağa gerek yok benim etim tamamen son etti, yağı yoktu.
  • Yanına patates püresi ile servis ettin. Tercihe göre servis anında kekik atın.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder