Lokum Gibi Bonfile Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram bonfile(kişi sayısı kadar)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Lokum Gibi Bonfile Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etimizin neresi olduğu önemli.Yumuşak ve iyi bir et olmalı.Yağlı et kullanırsanız lütfen bu kadar yağ koymayın ama benim etim yağsız bir et olduğu için ben yağ koydum.
- En önemli püf noktası tavayı çok ısıtmak. Asla soğuk tavaya koymayın.
- Tavayı 10 dk boyunca yağ koymadan ısıtın. Boş tava çok ama çok kızgın olacak.
- Çok ısınmış olan tavaya etleri koyun ve 3-4 dk boyunca hiç çevirmeyin.
- Bir yüzü hafif kızarınca ama çok az kızaracak öbür yanı çevirin.
- Çok kızgın olunca et su salmayacak ve yumuşacık olacak.
- Diğer taraf da hafif pişince 2 kaşık yağı ekleyin sonra tereyağını da ekleyin.
- Böylece etler yağ banyosu yaparak pişecek.
- Yaklaşık 7 dk sonra etler hazır.
- Zaten çok güzel bir et olduğu için hemen pişecek hiç merak etmeyin.
- En son tencerede tuz atın ve arkalarını çevirin yine tuz atın ve altını kapatın.
- Et yağlıysa bu kadar yağa gerek yok benim etim tamamen son etti, yağı yoktu.
- Yanına patates püresi ile servis ettin. Tercihe göre servis anında kekik atın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder