Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım demet brokoli
- 1 havuç
- 1 soğan
- 1 patates
- Tuz, karabiber
Beşamel sosu için ;
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı
- Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun.
- Üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
- Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun.
- Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin.
- Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin.
- Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın.
- Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın.
Afiyet olsun.
Not: servis esnasında brokoli ile süslemek isterseniz haşlanan sebzelerden servis için bir kaç brokoli ayırmayı unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder