5 Mayıs 2021 Çarşamba

Brokoli Çorbası Tarifi

 

Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım demet brokoli
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • Tuz, karabiber

Beşamel sosu için ;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ  

    Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun.
  • Üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
  • Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun.
  • Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin.
  • Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin.
  • Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın.
  • Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın.
  • Afiyet olsun.

    Not: servis esnasında brokoli ile süslemek isterseniz haşlanan sebzelerden servis için bir kaç brokoli ayırmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder