5 Mayıs 2021 Çarşamba

Mamursa (Çerkes Yemeği) Tarifi

 

Mamursa (Çerkes Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Tereyağı
  • Varsa çerkes peyniri
  • Yoksa kaşar peyniri

    Mamursa (Çerkes Yemeği) Tarifi Yapılışı

  • Tencereye suyu tuzu alalım .
  • Kaynadıktan sonra mısır ununu ekleyelim.
  • Bütün suyu çekene kadar pişirelim.
  • Tencereyi tepsiye çevirelim.
  • Ortasını hafif oyalım tereyağı oyduğumuz yere koyalım kenarlarına peynirleri dizelim.
  • Yanına sucuk, tereyağlı yumurta, biber yoğurtlaması, üzüm pekmezi ile servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder