Mamursa (Çerkes Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı su
- 2.5 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Tereyağı
- Varsa çerkes peyniri
- Yoksa kaşar peyniri
Mamursa (Çerkes Yemeği) Tarifi Yapılışı
- Tencereye suyu tuzu alalım .
- Kaynadıktan sonra mısır ununu ekleyelim.
- Bütün suyu çekene kadar pişirelim.
- Tencereyi tepsiye çevirelim.
- Ortasını hafif oyalım tereyağı oyduğumuz yere koyalım kenarlarına peynirleri dizelim.
- Yanına sucuk, tereyağlı yumurta, biber yoğurtlaması, üzüm pekmezi ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder