Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin
- 4 yumurta sarısı ve beyazı ayrılmış
- 50 gram şeker (3 yemek kaşığı)
- 50 gram süt (6 yemek kaşığı)
- 50 gram yağ (8 yemek kaşığı)
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
Kreması İçin
- 2 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağına yakın şeker
- 2 yemek kaşığı un silme
- 2 yemek kaşığı nişasta silme
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Çikolata Sos İçin
- 100 gram sütlü 100 gram bitter çikolata
- 1 paket krema (Bu ölçüleri yarıyada indirebilirsiniz)
- Muz
Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta beyazlarına şekeri yavaş yavaş ekleyerek mikser ile kopuk oluncaya kadar çırpıyoruz. Diğer tarafta yumurta sarılarına süt yağ tuz un ve kabartma tozunu ekleyerek e çırpıcısı ile karıştıralım.
- Yumurta sarılarına yavaş yavaş söndürmeden yumurta beyazlarını ekliyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine eşit şekilde yayıp 180 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
- Pişen kekimizi sıcakken sarıyoruz. Daha kolay rulo yapabilmemiz için. Ben 6 parçaya böldüm. Arasına kremamızı muzu koyup sarıyoruz.
- Çikolata sosumuz için, kremayı ocağa alıyoruz kaynama noktasına gelen kremayı kapatıp çikolataları ekleyip karıştıralım.
- Hazır olan rulolarımızın üstüne yavaşça her yere gelecek şekilde döküyoruz. 4-5 saat dolapta dinledikten sonra yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder