Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 100 gram tereyağ veya margarin
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
- 4 yumurta
Kreması İçin
- 500 ml süt
- 1,5 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket kremşanti
Üzeri İçin
- Benmari eritilmiş çikolata
Ekler Tarifi Yapılışı
- Yağı ve suyu tencereye alıp kaynamaya başlayınca tuz ve unu ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırıyoruz.
- Topaklanma düzelecek karıştırmaya devam edin. Hazır olan hamurunuzu ılımaya bırakıyoruz. Yumurta pişmeyecek sıcaklığa gelince yumurtaları tek tek ekliyoruz.
- Önce kaşıkla 3 cü yumurtadan sonra mikser ile çırpıyoruz. Sıkma torbası ile uzun şeritler halinde tepsiye diziyoruz.
- Parmağımızı su ile hafif ıslatarak kenarlarını düzeltelim. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Kreması için kremşanti tereyağ hariç tüm malzemeleri karıştırıp muhallebiyi pişiriyoruz tereyağını ekleyip kapatıyoruz. Soğuyan muhallebiye şantiyi ekleyip mikserden çekiyoruz.
- Pişen ekleri bıçak ile iki ayırıyoruz. Sıkma torbasına aldığımız krema içine doldururuz. Kapaklarını çikolataya batırıp kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder