6 Mayıs 2021 Perşembe

Çilekli Cheesecake Tarifi

 

Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket droetkerturkiye cheesecake yap
  • 2, 5 bardak süt
  • 1, 5 bardak yoğurt (Mümkünse süzme yoğurt)
  • 1 yemek kaşığı labne
  • Torku tam buğdaylı bisküvi 3 lü paket
  • 100 gram tereyağı
  • 400 gram çilek
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • 26 cm lik kelepçeli kalıp

    Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle çilek sosumuz için çilekleri yıkayıp minik minik doğruyoruz ve üzerine 4 kaşık şekeri döküp pişirmeye alıyoruz.
  • Yaklaşık bir 5 dakika kaynayan çilekleri blenderdan geçirip sulandırdığımız 1 kaşık nişastayı ilave edip 1-2dk daha pişiriyoruz ve soğumaya alıyoruz.
  • 3 paket bisküvimizi robotton geçirip erittiğimiz tereyağı ile karıştırıp yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbımıza baskı uygulayarak tabanımızı  oluşturuyoruz ve 5 dakilığına dolaba atıyoruz.
  • 2, 5 bardak soğuk sütü çırpma kabına alıp üzerine droetkerturkiye cheesecake yapı boşaltıyoruz ve mikser ile 3dk çırpıyoruz ardından 1, 5 bardak yoğurdu ve 1 kaşık labneyi ilave edip 3 dakika daha çırpıyoruz dolaptan çıkarttığımız bisküvili tabanın üzerine döküp düzlüyoruz.
  • En son soğuyan çilekli sosumuzuda üzerine döküp en az 5-6 saat dinlenmesi için dolaba atıyoruz.
  • Buz gibi soğuyup dinlenen cheesecakekimizi istediğiniz gibi süsleyip dilimleyip servis ediyoruz afiyet olsun🍰🍓

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder