Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket droetkerturkiye cheesecake yap
- 2, 5 bardak süt
- 1, 5 bardak yoğurt (Mümkünse süzme yoğurt)
- 1 yemek kaşığı labne
- Torku tam buğdaylı bisküvi 3 lü paket
- 100 gram tereyağı
- 400 gram çilek
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 26 cm lik kelepçeli kalıp
Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Öncelikle çilek sosumuz için çilekleri yıkayıp minik minik doğruyoruz ve üzerine 4 kaşık şekeri döküp pişirmeye alıyoruz.
- Yaklaşık bir 5 dakika kaynayan çilekleri blenderdan geçirip sulandırdığımız 1 kaşık nişastayı ilave edip 1-2dk daha pişiriyoruz ve soğumaya alıyoruz.
- 3 paket bisküvimizi robotton geçirip erittiğimiz tereyağı ile karıştırıp yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbımıza baskı uygulayarak tabanımızı oluşturuyoruz ve 5 dakilığına dolaba atıyoruz.
- 2, 5 bardak soğuk sütü çırpma kabına alıp üzerine droetkerturkiye cheesecake yapı boşaltıyoruz ve mikser ile 3dk çırpıyoruz ardından 1, 5 bardak yoğurdu ve 1 kaşık labneyi ilave edip 3 dakika daha çırpıyoruz dolaptan çıkarttığımız bisküvili tabanın üzerine döküp düzlüyoruz.
- En son soğuyan çilekli sosumuzuda üzerine döküp en az 5-6 saat dinlenmesi için dolaba atıyoruz.
- Buz gibi soğuyup dinlenen cheesecakekimizi istediğiniz gibi süsleyip dilimleyip servis ediyoruz afiyet olsun🍰🍓
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder