3 Mayıs 2021 Pazartesi

Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 küçük soğan (ama zorunlu değil)
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, karışık baharat
  • 2 su bardağı kaynar su ( et yada tavuk suyu şahane olur)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ  

    Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinçlere üzerini geçecek kadar kaynar su ve bir tatlı kaşığı tuz ile yarım saat kadar ıslatıyoruz.
  • Islanan pirinçi soğuk su ile beyaz suyu gidene kadar yıkıyoruz ve yıkadıktan sonra suyunun sızmasını sağlıyoruz. Pilav yapacağımız tencereye biraz sıvı yağ alıp yemeklik doğranmış soğanları ekliyoruz.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra salça eklenip kavrulur daha sonra kabukları soyulmuş, küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyip kavuruyoruz, domatesler de suyunu salıp tamamen kavrulduktan sonra pirinçleri ekliyoruz ve kısık ateşte 15 dakika kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan pirinçlerin üzerine tamamen damak tadınıza göre baharatları ve tereyağ ekleyip iki su bardağı sıcak suyu da ekleyerek pilavımızın kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz.
  • Suyunu çeken pilavı karıştırıp altını kapatıp demlenmeye alıyoruz. En az yarım saat dinlenen pilav servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder