Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
Köfte harcı için
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı galeta unu (Yada ekmek )
- 1 yumurta
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Sosu için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı
- Öncelikle patlıcanların kabuklarını pijama şeklinde soyun ve uzunlamasına yarım santim kalınlığında doğrayın.
- Tavaya yağı alın ve patlıcanları arkalı önlü kızartın.
- Kıymayı bir kaba alın, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu ve baharatları alıp yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şekli verin.
- Kızartmış olduğunuz patlıcanların arasına köfteleri koyun ve sarın.
- Sarmış olduğunuz köfteleri borcama yada tepsiye dizin.
- Bir tarafta salçalı sosunu hazırlayın.
- Suyun içinde salçayı eritin baharatlarını katın ve karıştırın.
- Patlıcanların üzerine sosu gezdirip fırına verin.
- Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdim ben.
- Pişince servise hazırdır.
Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder