3 Mayıs 2021 Pazartesi

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan

Köfte harcı için

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu (Yada ekmek )
  • 1 yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

    Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanların kabuklarını pijama şeklinde soyun ve uzunlamasına yarım santim kalınlığında doğrayın.
  • Tavaya yağı alın ve patlıcanları arkalı önlü kızartın.
  • Kıymayı bir kaba alın, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu ve baharatları alıp yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şekli verin.
  • Kızartmış olduğunuz patlıcanların arasına köfteleri koyun ve sarın.
  • Sarmış olduğunuz köfteleri borcama yada tepsiye dizin.
  • Bir tarafta salçalı sosunu hazırlayın.
  • Suyun içinde salçayı eritin baharatlarını katın ve karıştırın.
  • Patlıcanların üzerine sosu gezdirip fırına verin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdim ben.
  • Pişince servise hazırdır.
    Yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder