4 Mayıs 2021 Salı

El Yapımı Kavurmalı Makarna Spagetti Tarifi

 

El Yapımı Kavurmalı Makarna Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı su
  • Hazır kavurma 1 paket
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı pişirmek için su

    El Yapımı Kavurmalı Makarna Spagetti Tarifi Yapılışı

  • Tezgaha unu döküyoruz ortasını havuz yapıyoruz yumurtaları kırıyoruz içine tuz atıyoruz yoğuruyoruz.
  • Elimize yapışmayacak çok katı olursa su ile dengeleyin cıvık olmayacak çok sertte olmayacak iyice yoğuralım.
  • Üçe bölelim hamuru birinci hamuru oklava açalım uzun şeritler keselim unlamış olduğumuz tepsiye dizelim diğer hamurları da aynı şekilde 3-4 saat sonra tencereye su tuz yağ koyup kaynatıyoruz.
  • İçine makarnaları atıyoruz ve 20 dakika pişiriyoruz ayrı tencerede sadece hazır kavurmaya ağzı kapalı ısıtıyoruz tencereye atıyoruz.
  • Süzülen makarnayı kenara alıp tencereye tereyağ kavurmaları atıp tuz katıp hepsini bir pişiriyoruz not :( siz isterseniz sade domatesli ketçap mayonezli yiyin isteğe göre)
  • Not: Öğleden yapın kurutun üstü açık 2-3 saat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder