El Yapımı Kavurmalı Makarna Spagetti Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı su
- Hazır kavurma 1 paket
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı pişirmek için su
El Yapımı Kavurmalı Makarna Spagetti Tarifi Yapılışı
- Tezgaha unu döküyoruz ortasını havuz yapıyoruz yumurtaları kırıyoruz içine tuz atıyoruz yoğuruyoruz.
- Elimize yapışmayacak çok katı olursa su ile dengeleyin cıvık olmayacak çok sertte olmayacak iyice yoğuralım.
- Üçe bölelim hamuru birinci hamuru oklava açalım uzun şeritler keselim unlamış olduğumuz tepsiye dizelim diğer hamurları da aynı şekilde 3-4 saat sonra tencereye su tuz yağ koyup kaynatıyoruz.
- İçine makarnaları atıyoruz ve 20 dakika pişiriyoruz ayrı tencerede sadece hazır kavurmaya ağzı kapalı ısıtıyoruz tencereye atıyoruz.
- Süzülen makarnayı kenara alıp tencereye tereyağ kavurmaları atıp tuz katıp hepsini bir pişiriyoruz not :( siz isterseniz sade domatesli ketçap mayonezli yiyin isteğe göre)
Not: Öğleden yapın kurutun üstü açık 2-3 saat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder