4 Mayıs 2021 Salı

Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi

 

Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet kemiksiz tavuk but
  • 6-7adet pastırma dilimi
  • Tereyağı parçalar halinde içine koyulacak kadar tuzlu tereyağı
  • 6-7dilim kaşar
  • Sarıp sabitlemek için kürdan
  • Susam
  • 1 yumurta

    Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı

  • Tavuk butlar sarılacak şekilde kasaptan açılmış olarak alınmalı bir yumurta bir çimdik tuzla çırpılır başka bir tabağa küçük bir paket susam koyulur kaşar tereyağ pastırma bir tabağa koyulur.
  • Önce tavuk kesme tahtasının üzerine alınıp bir dilim pastırma sonra bir dilim kaşar fındık büyüklüğünde tuzlu tereyağ koyulup sarılır kürdanla sabitlenir.
  • Sabitlenen tavuk önce yumurtaya sonra susama bulanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır tavuklar bitene dek bu işlem yapılır.
  • En son üzerine tereyağı parçacıkları konur bir yağlı kağıt ıslatılıp üzerini kapatıp 200 derecede fırına göre 50-55 dakika pişirilir pişen tavukların üstü en son açılır 2 dakika üzeri kızarana dek pişirilir yemeğimiz hazır👌👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder