Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adet kemiksiz tavuk but
- 6-7adet pastırma dilimi
- Tereyağı parçalar halinde içine koyulacak kadar tuzlu tereyağı
- 6-7dilim kaşar
- Sarıp sabitlemek için kürdan
- Susam
- 1 yumurta
Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı
- Tavuk butlar sarılacak şekilde kasaptan açılmış olarak alınmalı bir yumurta bir çimdik tuzla çırpılır başka bir tabağa küçük bir paket susam koyulur kaşar tereyağ pastırma bir tabağa koyulur.
- Önce tavuk kesme tahtasının üzerine alınıp bir dilim pastırma sonra bir dilim kaşar fındık büyüklüğünde tuzlu tereyağ koyulup sarılır kürdanla sabitlenir.
- Sabitlenen tavuk önce yumurtaya sonra susama bulanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır tavuklar bitene dek bu işlem yapılır.
- En son üzerine tereyağı parçacıkları konur bir yağlı kağıt ıslatılıp üzerini kapatıp 200 derecede fırına göre 50-55 dakika pişirilir pişen tavukların üstü en son açılır 2 dakika üzeri kızarana dek pişirilir yemeğimiz hazır👌👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder