Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağından biraz az ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağıda olur)
- 1.5 su bardağı ılık su
Kıyma harcı için;
- 500 gram kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane yeşil sivri biber
- 6-7 dal maydanoz
- 1 su bardağı domates sosu (hazırda kullanabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 fincan su
- Pul biber
- Tuz
Lahmacun Tarifi Yapılışı
- Öncelikle mayayı bir kabın içine alıp ılık su ile mayanın erimesini sağlayalım.
- Sıvı yağı, tuzu, unu ve ılık sütü ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım ve ekşimesi için üzerini kapatıp bir kenara aldım. (40 dk).
- Diğer taraftan soğanı, biberi, maydanozu bu malzemeleri ayrı ayrı robotta çekelim.
- Sos haline gelmesi için domateside robotta çekelim(1 su bardağı kadar olacak)ortalama 4 domates kullandım.
- Başka bir kabın içine kıymayı koyalım salçayı tuzunu ekleyelim, robotta çektiğimiz malzemeleri ekleyelim.
- Sıvı yağ, tuz, pul biber ve suyuda ekleyip iç malzemeyi karıştıralım. (pul biber isteğe göre acılı yada acısız severler için ölçüsünü ayarlayabilirsiniz).
- Hamur ekşidikten sonra avuç içi kadar ya da isterseniz daha küçük (büyüklüğü size kalmış) bezelere ayıralım.
- Bezelere ayırdığımız hamurları ince bir şekilde arada bir un atarak oklava yardımıyla açalım.
- Unu yeteri kadar, hamur yapışmayacak şekilde serperek açalım. (fazla un olursa pişerken un yanar bu yüzden fazla un olmamasına dikkat edelim. ).
- Bezeleri sırasıyla açalım ve hazırladığımız kıymalı iç harcı bir kaşık yardımıyla hamurun üzerine her tarafına kıyma gelecek şekilde sürelim.
- Sonrasında bekletmeden bir pizza tavasında yada silexe alıp kapağını kapatıp altı kızarana kadar pişirelim.
- 👉silex lahmacun yapmak için özel bir makine. Ben silexte yaptım ama siz pizza tavasında ve fırında da yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder