2 Mayıs 2021 Pazar

Etli Çiğköfte Tarifi

 

Etli Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr çiğköftelik et
  • 2 kase ciğköftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 büyük rendelenmiş domates
  • 1 kase hem kırmızı hem siyah karışık pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı beştürlü
  • Tuz
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 avuç doğranmış maydanoz
  • Ilık su
  • Nar ekşisi
  • Sıvı yağ

Etli Çiğköfte Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri hazırlayıp bir kenara bırakın.
  2. Tepsiye bulguru ekleyin ve üstüne 1 su bardağı sıcak su ekleyin biraz beklemeli.
  3. Sonra yoğurmaya başlayın önce soğan, sarımsak, salçalar, domates, et, bunları ekleyip iyice yoğurun arada ılık suya elinizi bandırın ve yoğurmaya devam edin yaklaşık 1 saat kadar yoğurun.
  4. Sonra baharatları ekleyin. Yoğurmaya devam edin.
  5. En son maydanoz, sıvı yağ, narekşisi ekleyip tam yoğurun yumuşadıktan sonra eliniz ile şekil vererek servis edebilirsiniz 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder