Etli Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr çiğköftelik et
- 2 kase ciğköftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 büyük rendelenmiş domates
- 1 kase hem kırmızı hem siyah karışık pulbiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı beştürlü
- Tuz
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 avuç doğranmış maydanoz
- Ilık su
- Nar ekşisi
- Sıvı yağ
Etli Çiğköfte Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri hazırlayıp bir kenara bırakın.
- Tepsiye bulguru ekleyin ve üstüne 1 su bardağı sıcak su ekleyin biraz beklemeli.
- Sonra yoğurmaya başlayın önce soğan, sarımsak, salçalar, domates, et, bunları ekleyip iyice yoğurun arada ılık suya elinizi bandırın ve yoğurmaya devam edin yaklaşık 1 saat kadar yoğurun.
- Sonra baharatları ekleyin. Yoğurmaya devam edin.
- En son maydanoz, sıvı yağ, narekşisi ekleyip tam yoğurun yumuşadıktan sonra eliniz ile şekil vererek servis edebilirsiniz 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder