1 Mayıs 2021 Cumartesi

Fıstık Ezmeli Tatlı Tarifi

 

Fıstık Ezmeli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için

  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 1-2 damla limon

Hamuru için

  • 125 gram margarin ya da tereyağı
  • Yarım çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi (eğer fıstık ezmesini sevmezseniz tahin ekleyin)
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Bulamak için

  • 1 kase kadar irmik

    Fıstık Ezmeli Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Nasıl yaptım?Öncelikle tüm hamur malzemelerini yoğurdum ve sonra mandalina büyüklüğünde gelişi güzel bezeler yapıp hazırladım.
  • Uzun bir tabağa bolca irmik koydum.
  • Hazırladığım bezeleri 1 parmak genişliğinde ince uzun rulo haline getirdim.
  • İrmikli tepsi içerisine alıp heryerini irmiğe buladım.
  • 1 parmak genişliğinde kesip hafifçe yağladığım tepsiye dizdim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirdim.
  • Tatlılar pişerken şerbeti hazırladım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra limonu ekleyip 10 dakika kaynatıp altını kapadim.
  • Pişen tatlılarin ilk sıcağı çıkınca, sıcak serbeti tatlıma döktüm.
  • Şerbetini çekip soğuyana kadar bekleyip soğuduktan sonra servis ettim😍 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder