Fıstık Ezmeli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- 1-2 damla limon
Hamuru için
- 125 gram margarin ya da tereyağı
- Yarım çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi (eğer fıstık ezmesini sevmezseniz tahin ekleyin)
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Bulamak için
- 1 kase kadar irmik
Fıstık Ezmeli Tatlı Tarifi Yapılışı
- Nasıl yaptım?Öncelikle tüm hamur malzemelerini yoğurdum ve sonra mandalina büyüklüğünde gelişi güzel bezeler yapıp hazırladım.
- Uzun bir tabağa bolca irmik koydum.
- Hazırladığım bezeleri 1 parmak genişliğinde ince uzun rulo haline getirdim.
- İrmikli tepsi içerisine alıp heryerini irmiğe buladım.
- 1 parmak genişliğinde kesip hafifçe yağladığım tepsiye dizdim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirdim.
- Tatlılar pişerken şerbeti hazırladım.
- Kaynamaya başladıktan sonra limonu ekleyip 10 dakika kaynatıp altını kapadim.
- Pişen tatlılarin ilk sıcağı çıkınca, sıcak serbeti tatlıma döktüm.
- Şerbetini çekip soğuyana kadar bekleyip soğuduktan sonra servis ettim😍 Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder