Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket güllaç
- 1,5 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz
- İsteğe bağlı 2 damla gülsuyu
Süslemek için;
- Fıstık tozu, çilek
Güllaç Tarifi Yapılışı
- Sütü ve şekeri bir tencereye alıp 10 dk kadar kaynatın ve ılık olması için bir kenara bırakın.
- Geniş borcama bir yaprak güllaç ekleyin .
- Üstüne 2 kepçe süt gezdirin, her yerine eşit.
- Diğer yaprağı ekleyin, yine süt gezdirin.
- 5. Yaprağa kadar aynı işlemi yapın.
- 5. Katına dövülmüş 2 su bardağı cevizi ekleyin ve güllaç yaprağından 1 adet üstüne koyun. Ve süt gezdirin.
- Yaprakla bitene kadar süt gezdirin her katına.
- 1 saat dinlendikten sonra süsleyip servis edebilirsiniz 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder