2 Mayıs 2021 Pazar

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • İsteğe bağlı 2 damla gülsuyu

Süslemek için;

  • Fıstık tozu, çilek

    Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Sütü ve şekeri bir tencereye alıp 10 dk kadar kaynatın ve ılık olması için bir kenara bırakın.
  • Geniş borcama bir yaprak güllaç ekleyin .
  • Üstüne 2 kepçe süt gezdirin, her yerine eşit.
  • Diğer yaprağı ekleyin, yine süt gezdirin.
  • 5. Yaprağa kadar aynı işlemi yapın.
  • 5. Katına dövülmüş 2 su bardağı cevizi ekleyin ve güllaç yaprağından 1 adet üstüne koyun. Ve süt gezdirin.
  • Yaprakla bitene kadar süt gezdirin her katına.
  • 1 saat dinlendikten sonra süsleyip servis edebilirsiniz 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder