Malzemeler
- 3-4 adet yufka ekmeği
- 1 tane tüm tavuk
- 4-5 diş sarımsak
- Tuz
- Su
- Margarin(100 gr)
- Zeytin yağı (yarım çay bardağı)
Yapılışı
- Gelelim şimdi yemeğin nasıl yapıldığına. İlk olarak kullanacağımız hayvanın etini tavuk olabilir, horoz olabilir, tavşan, keklik, hindi, dana artık bu sizin tercihinize kalmış. Hangi eti kullanacaksanız bunu düdüklü tencerede sadece su ekleyerek haşlıyoruz.
- Et haşlanırken biz diğer yandan yufka ekmeklerini küçük küçük parçalara bölüyoruz. Ben hazır evde bulunan yufka ekmeği kullanmayı tercih ettim. Siz de hazır kullanabilirsiniz veya kendiniz yufka ekmeği açabilirsiniz.
- Ekmeklerimizi küçük parçalara böldükten sonra üzerine tereyağı ve zeytinyağını birlikte eritip, bölmüş olduğumuz ekmeklerimizin üzerine döküyoruz.
- İyice karıştırdıktan sonra 180 derece fırında kontrollü bir şekilde ekmeklerimiz çıtır çıtır olana dek, üzeri kızarıncaya kadar kızartıyoruz.
- Daha sonra haşladığımız tavuğun etini didik didik edip ekmeğimizin üzerine seriyoruz.
- Tavuk suyunun içine yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar tuz ekledim. Tuz oranı sizin damak zevkinize kalmış arttırılıp azaltılabilir.
- Sonra içerisine 3 büyük boy sarımsak rendeledim. Bol sarımsaklı bir yemek olduğundan sarımsaklarınız küçükse 5 – 6 adet kullanın.
- Hazırladığım tavuk suyunu ekmeklerin ve etin üzerine her tarafını ıslatacak şekilde döküyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken nokta tavuk suyu soğuk olmayacaktır ama kaynar seviyede de olmayacaktır. Çok sıcak olduğu zaman ekmeklerin hamurlaşmasına sebep olur. Tarifimizi beğendiyseniz videomuzu beğenip kanalımıza abone olmayı unutmayın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder