12 Mayıs 2021 Çarşamba

Tavuk Kalamar (Tarator Sos Eşliğinde) Tarifi

 

Tavuk Kalamar (Tarator Sos Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tüm tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak

Sosu için

  • 1 adet yumurta
  • 1 şişe soda(200 mineralwasser )
  • 5 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Kızarmak için sıvı yağ

Tarator sos için

  • 2-3 adet ekmek içi
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Çok az tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber (ben karabiber yerine denemek için 1 çay kaşığı cacık tozu kullandım)

    Tavuk Kalamar (Tarator Sos Eşliğinde) Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğüslerini yıkayıp süzelim ve jülyen şekilde doğrayalım karıştırma kabına alalım üzerine tuz, rendelenmiş sarımsak ve baharatları koyup güzelce karıştıralım.
  • Sosu için derin bir kasede yumurta alınır çırpılır üzerine sırasıyla soda, un, tuz, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
  • Sosumuzu tavukların üzerine dökelim ve tavukların hertarafı soslanacak şekilde karıştıralım üzerini örterek 40-45 dakika dolapta dinlendirelim.
  • Tarator sos için ekmek içlerini rondodan geçirerek un haline getirelim ve karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine 1 diş rendelenmiş sarımsak, tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı su, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez, ve cacık tozu yada karabiber koyarak karıştırın tarator sosumuz hazır.
  • Tavaya sıvı yağ koyalım ve kızdıralım tavukları kızgın yağda arkalı önlü çevirerek kızartalım.
  • Tarator sos ile çıtır tavuklarınızı servis yapabilirsiniz.
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder