Tavuk Kalamar (Tarator Sos Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tüm tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
Sosu için
- 1 adet yumurta
- 1 şişe soda(200 mineralwasser )
- 5 yemek kaşığı un
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı tuz
- Kızarmak için sıvı yağ
Tarator sos için
- 2-3 adet ekmek içi
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Çok az tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber (ben karabiber yerine denemek için 1 çay kaşığı cacık tozu kullandım)
Tavuk Kalamar (Tarator Sos Eşliğinde) Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğüslerini yıkayıp süzelim ve jülyen şekilde doğrayalım karıştırma kabına alalım üzerine tuz, rendelenmiş sarımsak ve baharatları koyup güzelce karıştıralım.
- Sosu için derin bir kasede yumurta alınır çırpılır üzerine sırasıyla soda, un, tuz, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
- Sosumuzu tavukların üzerine dökelim ve tavukların hertarafı soslanacak şekilde karıştıralım üzerini örterek 40-45 dakika dolapta dinlendirelim.
- Tarator sos için ekmek içlerini rondodan geçirerek un haline getirelim ve karıştırma kabına alalım.
- Üzerine 1 diş rendelenmiş sarımsak, tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı su, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez, ve cacık tozu yada karabiber koyarak karıştırın tarator sosumuz hazır.
- Tavaya sıvı yağ koyalım ve kızdıralım tavukları kızgın yağda arkalı önlü çevirerek kızartalım.
- Tarator sos ile çıtır tavuklarınızı servis yapabilirsiniz.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder