10 Mayıs 2021 Pazartesi

Özel Çikolata Sosu İle Ağlayan Pasta Tarifi

 

Malzemeler

Kek için gerekli malzemeler ;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 er paket kabartma tozu ve vanilya

Çikolata sosu için gerekli malzemeler;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket sade kremşanti

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt

    Yapılışı

  • İlk olarak kekimizi yapalım.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından sıvıları karışıma ilave edip bir iki tur daha karıştıralım.
  • Katı malzemeleri karışıma eleyerekten ilave edip topak kalmayacak şekilde çırpalım.
  • Yağlamıs olduğumuz büyük borcama kekimizi dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
  • Kekimiz pişerken bizde krem şantisini hazırlayalım.
  • İki paket kremşantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile çırpıp dolaba kaldıralım.
  • Çikolata sosu için gerekli malzemeleri tereyağı hariç hepsini tencereye alıp ocakta sürekli karıştırarak tan pişirelim.
  • Pişen sosu ara ara karıştırarak tan soğutalım.
  • Pişen kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra iki su bardağı süt ile ıslatalım.
  • Kek tamamen soğuduktan sonra önce krema şantiyi ardından çikolata sosunu dökebiliriz.
  • Kekin ve çikolata sosunun tamamen soğumuş olmasına özen gösterin.
  • Hatta çikolata sosunu akşamadan yapıp dolapta bekletebilirsiniz.
  • Ağlayan pastamızı 5 -6 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.
  • Yapacak olanlara afiyet bal şeker olsun 🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder