İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 1 kg kıyma
- 1 su bardağı çekilmiş ekmek içi ( yada galeta unu )
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 adet rendelenmiş soğan
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz ,karabiber, pul biber ,kimyon
Diğer malzemeler;
- 6-7 adet patates
- 2-3 adet çarliston biber
- 5-6 adet çeri domates
- Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için;
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı su
İzmir Köfte Tarifi Yapılışı
- Kıymamızın içine bütün malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
- 2-3 saat buzdolabında dinlendirirseniz köfte daha güzel olacaktır.
- Köftelerimize uzunlamasına oval şekil verdikten sonra tavada sıvı yağla kızartıyoruz.
- Daha sonra elma dilimi şeklinde dildiğimiz patateslerinede hafif rengi dönene kadar kızartıyoruz ve bir tepsiye sıra sıra diziyoruz .
- Üzerini biber ve domatesle süslüyoruz sosu için bir tavaya tereyağ ve salçayı koyup ocakta kavuruyoruz .
- Baharatları ve suyu ekleyip kaynadıktan sonra ocaktan alıp köftelerin üzerine gezdiriyoruz.
- 180 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun💕🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder