Sütlü Ve Tereyağlı Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı rondodan çekilmiş domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası (Tepeleme)
- Yarım et bulyon (Varsa et suyu kullanılabilir)
- 2 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su
- Yeteri kadar tuz
- 1 çay bardağı süt
Üzeri İçin
- Kruton
- Kaşar peyniri rendesi
- Taze nane
Sütlü Ve Tereyağlı Domates Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye tereyağını alalım eritelim, sıvı yağ ilave edip salçayı 2 dakika kavuralım.
- Üzerine unu ilave edip 2 dakika daha kavuralım, rondodan çekilmiş domatesi de ilave edip karıştıralım orta ateşte bir taşım kaynattıktan sonra suyunu, et bulyonu ve tuzunu ilave edip karıştıralım.
- Orta ateşte 15 dakika kaynatıp blenderdan geçirelim, tekrar ocağa alıp bir taşım kaynatalım ve sütü ilave edip karıştıralım kaynamaya başlayınca ocaktan alalım.
- Çorbamızın üzerine kaşar peyniri rendesi ve isteğe göre kruton koyup servis için hazırlayalım.🌹 Afiyet olsun 🌹
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder