28 Mayıs 2021 Cuma

Sütlü Ve Tereyağlı Domates Çorbası Tarifi

 

Sütlü Ve Tereyağlı Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı rondodan çekilmiş domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (Tepeleme)
  • Yarım et bulyon (Varsa et suyu kullanılabilir)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay bardağı süt

Üzeri İçin

  • Kruton
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Taze nane

    Sütlü Ve Tereyağlı Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tencereye tereyağını alalım eritelim, sıvı yağ ilave edip salçayı 2 dakika kavuralım.
  • Üzerine unu ilave edip 2 dakika daha kavuralım, rondodan çekilmiş domatesi de ilave edip karıştıralım orta ateşte bir taşım kaynattıktan sonra suyunu, et bulyonu ve tuzunu ilave edip karıştıralım.
  • Orta ateşte 15 dakika kaynatıp blenderdan geçirelim, tekrar ocağa alıp bir taşım kaynatalım ve sütü ilave edip karıştıralım kaynamaya başlayınca ocaktan alalım.
  • Çorbamızın üzerine kaşar peyniri rendesi ve isteğe göre kruton koyup servis için hazırlayalım.🌹 Afiyet olsun 🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder