Kahvaltı İçin Pratik Lavaş Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet lavaş
- Tereyağı
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Benin kullandığım çay bardağı: 125ml
İç harcı için;
- 100g beyaz peynir
- Yarım su bardağı kaşar peyniri
- Maydanoz
Kahvaltı İçin Pratik Lavaş Böreği Tarifi Yapılışı
- İlk olarak sosumuzu hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurta, süt ve sıvı yağı alarak karıştıralım.
- Kullanacağımız lavaş boyutunda bir tavayı ben büyük pilav tenceresi kullandım.
- Tereyağı ile yağlayalım ve içerisine 1. Lavaşımızı yerleştirerek üzerine sostan dökelim.
- Fırça yardımı ile sosu lavaşın her yerine gelecek şekilde sürelim.
- Ardından 2. Lavaşımızı da yerleştirerek tekrar sosumuzdan bolca sürelim.
- Peynirimizin yarısını her yerine gelecek şekilde yayalım.
- Üzerin 3. Lavaşımızı alalım ve arasına sos sürerek üzerine 4. Lavaşımızı yerleştirelim. Sosumuzu her yerine gelecek şekilde sürdükten sonra kalan iç harcımızı dökerek eşit bir şekilde yayalım.
- 5. Ve 6. Lavaşımızı da arasına sos sürerek tavamıza yerleştirelim. Son olarak en üst kısma kalan sosu dökelim ve tavamızı ocağa alarak kapağı kapalı olacak şekilde orta ateşte pişmeye bırakalım. Ara ara kontrol edelim.
- Alt tarafı pişen böreğimizin üzerini tereyağı ile yağlayalım ve düz bir kabak yardımı ile böreğimizi ters çevirelim. Ben balık tavasının kapağı ile çok rahat çevirdim.
- Diğer tarafını da kızartmak için böreğimizi tavaya yerleştirelim ve kızaran tarafına da yağ sürdükten sonra kapağını kapatarak yaklaşık 3 dakika daha pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda kızardığından emin olduğumuz böreğimizi uygun bir tabağa alalım ve pizza şeklinde dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder