Yaş Pasta (Muazzam Kremasıyla) Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için ;
- 6 adet oda ısısında yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı sıcak su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
- 1 paket hamur kabartma tozu
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta (90 gr)
- 1 su bardağından bi parmak toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 150 gram krema
- 1 yemek kaşığı dolu kakao
- 3 tatlı kaşığı sürülebilen çikolata
Çikolata için;
- 50 krema
- 80 gram çikolata
Keki ıslatmak için;
- 1 paket nescafe
- Süt
Yaş Pasta (Muazzam Kremasıyla) Tarifi Yapılışı
- Pandispanyayı ilk yapalım ;Yumurtalarımızın sarısı ve beyazı ayrılarak; beyazına 1 çimdik tuz, sarısına şeker ve su ilave edilir. Sarıların rengi açılıp-mayonez kıvamına ulaşana dek.
- Beyazlar ise krem şanti dokusuna kavuştuğunda, sırasıyla yumurta sarılarının olduğu karışıma kalan tüm malzemeler, un ve kakao tozu birlikte elenerek katılır. ⭐️
- Kek harcımıza en son aşamada köpük kıvamına getirdiğimiz yumurta beyazları eklenir ve nazikçe karıştırılır.
- Karıştırırken yumurta aklarının sönmemesi için, alttan-üste doğru bir spatula yardımıyla harcı karıştıralım.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 45 dak. Pişirelim.
- Süre sonunda biraz dinlendirilerek, tercihen bir gece streç film sarılı buzdolabında bekletilir.
- Dinlenen pandispanya dilimlenerek işleme hazırdır kremanın hazırlanışı; tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeyi çırpın tencereye alıp ocak üzerinde devamlı karıştırarak pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra tereyağ ve vanilin ekleyip karıştırın.
- Streç film ile üzerini örtüp tamamen soğumaya bırakın.
- Ayrı bir yerde krem şantiyi hazırlayın buzdolabına kaldırın.
- Üzeri için; çikolataları benmari usulü eritin ve üzerine krema döküp iyice karıştırın.
- Pastanın tamamlanışı; pandispanyanın ilk katını önümüze alalım ve nescafe sütle nemlendirelim. Pasta kremasından bolca koyalım. Dilerseniz çikolata vs. Serpebilirsiniz ben muz ,çilek dilimi ekledim.
- Diğer katı üzerine kapatıp nemlendirelim ve tekrar krema, tekrar pandispanya ve yine nemlendiriyoruz en son heryerini kremşantiyle kapatıyoruz en üst katına eritiğimiz çikolatayı kenarlarında akıtıyoruz sonra kalan çikolatayı üst katını kaplıyoruz dilediğimiz gibi süslüyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder