Kamyon Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya İçin
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı tepeleme un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Kamyon Pasta Tarifi Yapılışı
- Kreması için sade krem şantiye mavi, sarı ve siyah gıda boyası kullandım. Kamyonun tekerlekleri halleyden :).
- Pandispanyayı iki ölçü yaptım iki defada pişirdim.
- Tek ölçü pandispanyası için çırpma kabına yumurta aklarını alıp 1 fiske tuzla kar haline getirelim 5-6 dakika çırpalım.
- Ayrı bir kapta yumurta sarılarını 1 su bardağı toz şekerle krema haline gelene kadar çırpalım, vanilyayı ilave edelim çırpmaya devam edelim.
- Ardından unu ve kabartma tozunu ilave edip çırpalım.
- Çırpma işlemi bitince yumurta aklarını birkaç defada ilave edip spatula ile katlama tekniğiyle karıştıralım ki içine giren hava sönmesin pandispanya sünger gibi olsun.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim eşit şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik alt üst ayarda sıcak fırına koyup yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
- Pişirdiğimiz pandispanyamızın üstüne bez örtüp soğumasını bekleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder