Karamelli Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket Albeni Kurabiyem
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı fıstık
Süslemek için;
- Eritilmiş çikolata
Karamelli Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak uygun bir karıştırma kabına süt, erittiğimiz tereyağı, kakao ve şekeri alarak güzelce karıştıralım.
- Albeni kurabiyemi alalım ve bıçak yardımı ile küçük küçük küpler halinde doğrayalım.
- Ardından doğradığımız albeni kurabiyemi kakaolu karışımımıza aktaralım.
- Üzerine fıstığı da ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Tezgaha bir parça streç film alalım ve pasta harcımızı streç filmimizin üzerine yerleştirerek sıkıca saralım ve rulo şeklini verelim.
- Daha sonra soğuması için 3-4 saat kadar dondurucuda bekletelim.
- Soğuyan mozaik pastamızı dilimleyelim ve süslemek için bir ucunu eritilmiş çikolataya batıralım. Ben bu aşamada bitter ve sütlü çikolata kullandım. Aynı zamanda batırdığımız çikolataların donması için tekrar kısa bir süre dondurucuda bekletmenizde fayda var. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder