Malzemeler
- 1 orta boy soğan küçük küp doğranmış
- 1 orta boy havuç rendelenmiş
- 1/4 (çeyrek) kereviz rendelenmiş
- 1 küçük patates rendelenmiş
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Çay kaşığı ucuyla beyaz biber
- 1/2’şar çay kaşığı köri ve zerdeçal
- Kaynamış su
Terbiye için;
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
Üzerine gezdirmek için
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı toz biber
Yapılışı
- Zeytinyağ ısıtıp 1-2 dakika soğanı soteliyoruz.
- Arkasından diğer sebze ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Kaynamış su ekleyip karıştırıp kısık ateşte kapağı kapalı pişiriyoruz.
- Bu arada terbiyesini hazırlıyoruz.
- Yoğurdu geniş bir kaseye alıp tüm terbiye malzemelerini ekleyip blendırdan geçiriyoruz.
- Tüm sebzeler pişince suyundan 1-2 kepçe terbiyesine yavaşça ekleyip karıştırıyoruz.
- İncecik ip gibi yavaş yavaş ocakta kaynayan çorbaya ekliyoruz.
- Eklerken çorbayı yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Tuzunu ekliyoruz.
- Servis etmeden hemen önce yağı ısıtıp toz biber ekleyip çorbanın üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder