Kaymakpare Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kaymak
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un ( ele yapışmayan olana dek eklenecek yaklaşık 4-5 bardak )
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
Kaymakpare Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbeti yaparak tatlımıza başlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye alıp 5-6 dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için kaymak, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilini alıp biraz harmanlayalım. Unu da kontrollu şekilde ekleyip yuvarlanacak kıvama gelene dek yoğuralım.
- Hamuru çok hassas yuvarlamak biraz zor olabiliyor, sürekli un eklemeyin ele yapışmıyorsa tamamdır. İstediğimiz büyüklükte yuvarlayalım.
- 160 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirelim.
- Fırından çıkınca dikkatlice yağlı kağıt serili tepsiden farklı kaba alıp yerleştirelim. Dikkat edelim dağılmasın.
- Soğuk şerbeti sıcak tatlıyla buluşturalım. Şerbeti yemek kaşığıyla her birinin üstüne dökerek pay edelim.
- Ben toz fıstıkla süsledim. Siz istediğiniz şekilde süsleyin. 😍 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder