5 Mayıs 2021 Çarşamba

Kaymakpare Tarifi

 

Kaymakpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kaymak
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( ele yapışmayan olana dek eklenecek yaklaşık 4-5 bardak )

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

    Kaymakpare Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbeti yaparak tatlımıza başlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye alıp 5-6 dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için kaymak, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilini alıp biraz harmanlayalım. Unu da kontrollu şekilde ekleyip yuvarlanacak kıvama gelene dek yoğuralım.
  • Hamuru çok hassas yuvarlamak biraz zor olabiliyor, sürekli un eklemeyin ele yapışmıyorsa tamamdır. İstediğimiz büyüklükte yuvarlayalım.
  • 160 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirelim.
  • Fırından çıkınca dikkatlice yağlı kağıt serili tepsiden farklı kaba alıp yerleştirelim. Dikkat edelim dağılmasın.
  • Soğuk şerbeti sıcak tatlıyla buluşturalım. Şerbeti yemek kaşığıyla her birinin üstüne dökerek pay edelim.
  • Ben toz fıstıkla süsledim. Siz istediğiniz şekilde süsleyin. 😍 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder