3 Mayıs 2021 Pazartesi

Sebzeli Çorba (Terbiyeli Sebze Çorbası) Tarifi

 

Malzemeler

Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml

  • 1 orta boy havuç(rendelenmiş)
  • 1 orta boy patates (rendelenmiş)
  • Yarım kapya biber (çok küçük küp şeklinde doğranmış)
  • Dere otu (kıyılmış)
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 6-6.5 su bardağı su (varsa bir kısmını tavuk suyundan kullanabilirsiniz, ben 1 bardağını tavuk suyundan kullandım)

Terbiye için malzemeler;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 dolu çorba kaşığı un
  • 2-3 diş incecik doğranmış sarımsak
  • Servis ederken limonla servis edin.

    Yapılışı

  • Sıvı yağ ile bütün sebzeleri 2-3 dk kavurdum.
  • Suyu ekledim, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirdim.
  • Çorba pişerken terbiyesini hazırladım, terbiye için yumurta, yoğurt ve unu pürüzsüz olana kadar çırptım, sarımsakları da içine ufacık doğradım.
  • Çorbamın sebzeleri yumuşadıktan sonra, çorbanın suyundan 3-4 çorba kaşığı terbiyeme ekledim, hızlıca karıştırdım. (bu işlem çorbanın kesilmemesi için önemli ).
  • Ilıyan terbiyeyi çorbama ilave ettim, iyice karıştırdım, çorba kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam ettim.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kıstım, 3-4 dakika daha kaynattım, ocağı kapattım.
  • Ocağın altını kapattıktan 5 dakika sonra dere otu ve tuzu ilave ettim iyice karıştırdım.
  • Çorbamı limon ile sıcak sıcak servis ettim.
  • Deneyeceklere afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder