Malzemeler
Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml
- 1 orta boy havuç(rendelenmiş)
- 1 orta boy patates (rendelenmiş)
- Yarım kapya biber (çok küçük küp şeklinde doğranmış)
- Dere otu (kıyılmış)
- 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 6-6.5 su bardağı su (varsa bir kısmını tavuk suyundan kullanabilirsiniz, ben 1 bardağını tavuk suyundan kullandım)
Terbiye için malzemeler;
- 1 yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 2 dolu çorba kaşığı un
- 2-3 diş incecik doğranmış sarımsak
- Servis ederken limonla servis edin.
Yapılışı
- Sıvı yağ ile bütün sebzeleri 2-3 dk kavurdum.
- Suyu ekledim, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirdim.
- Çorba pişerken terbiyesini hazırladım, terbiye için yumurta, yoğurt ve unu pürüzsüz olana kadar çırptım, sarımsakları da içine ufacık doğradım.
- Çorbamın sebzeleri yumuşadıktan sonra, çorbanın suyundan 3-4 çorba kaşığı terbiyeme ekledim, hızlıca karıştırdım. (bu işlem çorbanın kesilmemesi için önemli ).
- Ilıyan terbiyeyi çorbama ilave ettim, iyice karıştırdım, çorba kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam ettim.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kıstım, 3-4 dakika daha kaynattım, ocağı kapattım.
- Ocağın altını kapattıktan 5 dakika sonra dere otu ve tuzu ilave ettim iyice karıştırdım.
- Çorbamı limon ile sıcak sıcak servis ettim.
Deneyeceklere afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder