Köz Biberli Gnocchettı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket gnocchettı makarna
- 3 adet közlenmiş biber(konserve veya dondurulmuş olabilir)
- 2 adet domates rendesi
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım paket krema
- Dil peyniri ve kaşar peyniri rendesi (ortalama yarım su bardağı kadar)
- 1 çay kaşığı tuz ve kırmızı toz biber
Köz Biberli Gnocchettı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle soğanı yemeklik doğrayalım ve biraz zeytinyağı ve sarımsak rendesi ile kavuralım.
- Bu sırada makarnalarımızı kaynamış suya atalım. Ortalama 14 dakika haşlamamız gerekiyor.
- Üzerine közlenmiş biberleri ekleyip biraz daha kavuralım ve domates rendesini de ekleyip birkaç dakika pişirelim.
- Sosumuz iyice pişince robota aktaralım ve iyice çekelim.
- Çektiğimiz sosu tekrar tavaya aktaralım tuzu ve biberi ekledikten sonra kremayı ekleyip 1-2 dakika daha fokurdattıktan sonra peynirlerimizi ekleyip güzelce karıştıralım ve haşlayıp süzdüğümüz makarnamıza dökerek iyice karıştıralım.
- Servis tabağına alalım.
- Üzerine taze fesleğen kıyabiliriz ama elinizde yoksa taze nane veya maydanoz kıyarak da servis edebilirsiniz.
Ben bayıldım 😍.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder