30 Mayıs 2021 Pazar

Köz Biberli Gnocchettı Tarifi

 

Köz Biberli Gnocchettı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket gnocchettı makarna
  • 3 adet közlenmiş biber(konserve veya dondurulmuş olabilir)
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım paket krema
  • Dil peyniri ve kaşar peyniri rendesi (ortalama yarım su bardağı kadar)
  • 1 çay kaşığı tuz ve kırmızı toz biber

    Köz Biberli Gnocchettı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğanı yemeklik doğrayalım ve biraz zeytinyağı ve sarımsak rendesi ile kavuralım.
  • Bu sırada makarnalarımızı kaynamış suya atalım. Ortalama 14 dakika haşlamamız gerekiyor.
  • Üzerine közlenmiş biberleri ekleyip biraz daha kavuralım ve domates rendesini de ekleyip birkaç dakika pişirelim.
  • Sosumuz iyice pişince robota aktaralım ve iyice çekelim.
  • Çektiğimiz sosu tekrar tavaya aktaralım tuzu ve biberi ekledikten sonra kremayı ekleyip 1-2 dakika daha fokurdattıktan sonra peynirlerimizi ekleyip güzelce karıştıralım ve haşlayıp süzdüğümüz makarnamıza dökerek iyice karıştıralım.
  • Servis tabağına alalım.
  • Üzerine taze fesleğen kıyabiliriz ama elinizde yoksa taze nane veya maydanoz kıyarak da servis edebilirsiniz.
  • Ben bayıldım 😍.

    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder